TT Ads

De aller fleste mennesker i alle aldersgrupper, liker sjokolade. Det finnes mange ulike merker og smaker å velge mellom på markedet. Produksjon av sjokolade er big business. Ett sjokolademerke som skiller seg ut og som har stått seg i over hundre år er Toblerone.

Toblerone ble grunnlagt i 1908 av Theodor Tobler og hans kusine Emil Baumann. Han søkte patent på Toblerone-produksjonsprosessen i Bern 1909.

TOBLERONE stammer fra chocolatierens slektsnavn "Tobler" kombinert med «torrone», det italienske ordet for nougat. Det er mange legender om TOBLERONE trekantet form.

Sjokoladeelskere over hele verden har alltid trodd at Theodor Tobler hentet inspirasjonen fra sitt fjellrike hjemland, og spesielt Matterhorn med sin karakteristiske trekantede form. Men ifølge Theodors sønner var TOBLERONE-baren modellert av noe litt mer eksotisk enn som så – en rød og kremfylt linje med dansere på Folies Bergères i Paris, som dannet en formfull pyramide på slutten av et show.

TOBLERONE-navnet, dets sjokoladetopper og den umiskjennelige pakken gjenkjennes øyeblikkelig over hele verden, Kan vi lese på nettsiden deres.

Toblerone kommer i flere unike smaker. Etter det vi kjenner til er det fire ulike smaker per dags dato.

Spiser du Toblerone korrekt?

Ifølge Toblerone-elskere så er det en egen teknikk å dele opp en Toblerone-sjokolade på.

I 2014 gikk en YouTube-video viralt som viste hvordan man skulle dele opp en Toblerone slik at man slapp å bruke rå muskelkraft og å grise seg ut i prosessen.

Hemmeligheten ligger tydeligvis å bryte av sjokoladebitene innover mot neste bit, og ikke utover slik de fleste vil dele opp sjokoladen i mindre biter. Du skal ha en rimelig populær sjokolade for at en vide går viralt og får 4 136 975 visninger på fem år.

Toblerone fås kjøpt nærmest overalt. Også på nett. Du kan til og med kjøpe Toblerone rimelig fra utlandet og få den sendt rett hjem.

TT Ads